Betalen Voor De Camperplaats

Als je op een camperplaats gaat staan dan zul je er vaak voor moeten betalen. Niet altijd want er zijn natuurlijk ook heel veel gratis camperplaatsen en dan is er natuurlijk geen betaling.
Er zijn diverse manieren waarop er betaald kan worden voor de camperplaats en dat verschilt gewoon per camperplaats. Op het informatiebord bij de camperplaats staat meestal wel aangegeven hoeveel er betaald moet worden en hoe de betaling geregeld is. De verschillende manieren worden op deze pagina omschreven.

( Het kan natuurlijk dat je niet hoeft te betalen omdat de camperplaatsen gratis zijn. )

 



Parkeermeter

Er zijn camperplaatsen waar er simpel met de parkeermeter betaald moet worden. Je gooit de benodigde munten in de parkeermeter en je krijgt er een betaalbewijs uit die je in de camper moet leggen bij het voorraam als bewijs voor het betalen. Daarop staat ook meestal de datum en tijd waarvoor er betaald is.

Slagboom met automaat

Een bijna gelijke manier is een terrein met slagbomen. Je trekt een kaartje uit de automaat en je kunt het terrein oprijden. Tegen de tijd dat je wilt vertrekken dan stop je het kaartje in de betaalautomaat en je betaald het verschuldigde bedrag. Daarna kun je met het kaartje het terrein afrijden. Hier betaal je dus achteraf de verstreken tijd.

Geld wordt opgehaald

Bij heel veel camperplaatsen, vooral van particulieren, wordt het geld op bepaalde tijden opgehaald. Er komt iemand bij de camper langs die het bedrag afrekent. Je krijgt dan een bewijs van betaling en kunt er staan zolang als je betaald hebt. Soms kun je maar voor 1 nacht betalen en als je langer wilt staan betaal je gewoon de volgende dag opnieuw als ze langskomen.

Betalen bij bepaalde plaats

Ook kan het zijn dat het geld niet wordt opgehaald maar dat je bij de mensen op een bepaalde tijd kunt betalen. Bijvoorbeeld in een tuinhuisje op het terrein waar bepaalde tijden iemand is. Ook kan het zijn bij een supermarkt, een tankstation, bij de plaatselijke VVV of het gemeentehuis. Deze locaties zijn dan normaal gesproken vlak bij de camperplaats. Je zal niet de fiets hoeven pakken.

Geld in enveloppe

Dan zijn er ook eigenaren die gewoon vragen of je het geld in een enveloppe wilt doen en dan in een brievenbus gooien. Ze vertrouwen erop dat je dat zult doen. Op de enveloppe zet je dan in ieder geval je kenteken. Vaak worden de brievenbussen elke dag geleegd en kunnen ze meteen controleren of de aanwezige campers betaald hebben. Het voordeel is natuurlijk dat je niet aanwezig hoeft te zijn tijdens het geldophalen omdat je na betaling gewoon bijvoorbeeld naar het stadje kan lopen.



Betalen via aanuit.net

Een nieuwe manier die op enkele camperplaatsen in werking is, is het systeem waarmee betaald wordt via een app of website. Voor meer informatie kun je de website ease2pay.com bezoeken en daar kun je je ook inschrijven om makkelijk met het systeem te kunnen betalen. Het is nog een beetje lastig systeem en je moet ook een mobiele telefoon en of internet op de tablet of laptop hebben om te betalen. Het kan zijn dat niet iedereen dit heeft.
Het verblijf, water en elektra worden op die camperplaats allemaal apart via het systeem berekend.
Heel belangrijk is om niet te vergeten weer uit te melden als je weg gaat. Anders blijft het systeem denken dat je nog op de camperplaats staat en betaal je gewoon door.

 



 

Dus u wilt een camper?
Dus u wilt een camper? is het eerste camperhandboek in Nederland. Een must have voor iedereen die met de camper op pad wil. Het boek ontstond in de praktijk en biedt bruikbare tips en informatie aan mensen die een camper hebben of willen gaan kopen.


Met de camper door Europa
Voor deze gloednieuwe editie van Met de camper door Europa zette Michelin maar liefst 75 routes in het 'oude continent' uit


Met de camper op pad
Ben je een beginner op campergebied? Dit boek is een goede voorbereiding en inspiratie voor de aankomende reis met de camper. Rijden en wonen in een camper is echt anders dan kamperen met de tent of caravan op campings.