Camperaccessoires

Als je op reis gaat met de camper is het een groot voordeel dat je vanalles bij je hebt. Niet alles van thuis kan meestal mee, want je zit wel aan een bepaald gewicht wat er geladen kan worden in de camper.
Sommige dingen gaan we op deze pagina niet noemen. Het bestek en de borden en dergelijke is eigenlijk wel logisch om mee te nemen. Maar er zijn ook dingen die wel handig kunnen zijn maar waar je niet altijd meteen aan denkt.

Windscherm

Een windscherm is bijvoorbeeld zoiets. Meestal ben je met lekker weer onderweg maar soms is buiten zitten lastig, of niet lekker, omdat het gewoon een beetje hard waait. Soms is het mogelijk om de camper zo te plaatsen dat deze als windscherm kan fungeren. Maar soms lukt dat niet. En dan is het handig om een windscherm te hebben welke de wind weg houdt op het plekje waar je wilt zitten.
Een voorbeeld van een simpel Windscherm om te kopen.

 Aggregaat

Sta je veel vrij dan kan stroom wel eens een probleem worden. Dan zou je een aggregaat kunnen gebruiken om de accu's weer even op te laden. Omdat er daar veel over verteld kan worden is er een aparte pagina op deze website. Kijk op Aggregaat

Boodschappenwagen

Ook heel handig is een opklapbare Boodschappentrolley of boodschappenwagen. Als je met de camper op een mooi plekje staat kun je niet altijd makkelijk even boodschappen doen. Zeker niet als je wat verder moet lopen en geen fietsen hebt. Dan is een boodschappenkar heel handig. En voor meer dingen. Wij gebruiken hem zonder de tas om de volle wc-tank te vervoeren naar de stortplaats. Als deze vrij vol is dan is hij best zwaar en soms moet je er toch een stuk mee lopen. Heel handig om er dan mee te rijden. En ook voor het halen van vers water, wat wij soms met een jerrycan doen is het karretje handig. Dan kun je daarmee de volle watertank weer naar de camper rijden. Al met al een handig accessoire om in de camper te hebben. Let er wel op dat hij opvouwbaar is of anders wel in de camper past.

Gasstelletje

Binnen in de camper kun je altijd koken op een gasstel wat er bijna altijd wel in zit. Het nadeel is alleen dat je met heel mooi weer dus staat te koken in een hete camper waar het nog warmer wordt door het verbranden van gas. Wij vinden het heel handig om dan buiten te koken. We hebben hiervoor een eenpits gasstelletje gekocht wat met een kleine gasfles gebruikt wordt. Het is een compact geheel en je kunt er goed mee koken buiten. Wel alleen 1 pans gerechten (of eerst het een koken en daarna het andere) maar wij kunnen er goed mee uit de voeten.
Een Kookwindscherm is dan soms ook wel weer handig.Water attributen

En hiermee bedoel ik dingen om water te kunnen inslaan. Soms hangt er bij het watertappunt al een slang maar omdat je niet weet wat anderen hiermee uitspoken (wc-tank schoonmaken) gebruiken wij altijd onze eigen slang. Maar die moet je dan wel kunnen aansluiten om het tappunt. We hebben dan ook allerlei hulpmiddelen bij ons. Aansluitingen met verschillende draadeinden. Een rubber aansluitpunt om over een gladde kraan te duwen. Een gardena verleng stukje. Een kort stukje slang om soms ergens langs te moeten kunnen en de jerrycan te vullen. Met alles bij elkaar hebben we altijd nog overal water kunnen tappen de laatste jaren.
Kijk maar eens wat er bij bol.com allemaal voor Gardena koppelingen te krijgen zijn. Nu zul je dat niet allemaal nodig hebben maar wat verschillende maten voor op een kraan is altijd handig.
Nog een tip. Bij het verlaten van het watertappunt altijd goed kijken of je alle hulpstukken van jezelf weer los gehaald hebt en opgeborgen. Je zal niet de eerste zijn die hulpstukken vergeet waar je pas veel later achterkomt.
Misschien is ook een vochtmeter handig. Kijk op de pagina Vochtschade

Oprijblokken

Ook erg handig zijn oprijblokken om de camper waterpas te zetten. In ieder geval wat meer waterpas als hij erg schuin geparkeerd staat voor de nacht. Er zijn veel verschillende en daarom is er een aparte pagina voor gemaakt. Kijk hiervoor op de pagina Oprijblokken