Waarom Met Een Camper?

Er zijn verschillende redenen om eens een campervakantie te proberen. En na een keer proberen zou je het zelfs misschien wel willen blijven doen. En wat let je om het eens te proberen.

Het begint al bij het vertrek. Natuurlijk is er eerst een voorbereiding en moet alles ingeladen worden. Maar dan vertrek je en zodra je rijdt is de vakantie begonnen. Heerlijk rijden en als je het zat bent heb je alles bij je. Lekkere verse koffie zetten en lekker naar het schone toilet in je eigen vakantiehuisje op wielen, je camper.

Het rijden in een camper is ook meer ontspannen. Je zit hoger en je kijkt over de meeste auto's heen. Je ziet dus onderweg ook meer van het landschap waar je doorheen rijdt. Die vergezichten heb je toch alvast weer gezien.

Je hoeft niet meteen een dure camper te kopen. Je kan hem ook eerst eens bijvoorbeeld twee weken huren. Kijk hiervoor ook op de pagina Huren camper of kijk meteen bij een grote verhuurder zoals World Wide Campers

 De avonden

Als je op de plaats van bestemming bent dan sta je zo op een goed plekje en kan je verder gaan genieten. En er is meer keuze dan met een tent of caravan. Je kunt op een camping terecht maar ook op speciale camperplaatsen. ( Zie ook Camperplaats/Camping ) En in veel landen mag je ook gewoon op een parkeerplaats overnachten. Dat is niet altijd een mooie plek maar ben je onderweg en wil je wat sneller naar bijvoorbeeld het zuiden dan rij je tot je moe bent en stopt. Rust even uit met een wijntje gaat lekker slapen en 's morgens rij je weer verder met de camper. Geen overnachtingskosten voor alleen slapen.

De richting is vaak al bepaald als je thuis bent maar je bent met een camper erg vrij. Ben je waar je wezen wilde maar regent het steeds dan kun je ook naar de zon toerijden. Niets houd je tegen. Gewoon gaan met de camper.Anders dan kamperen

Camperen is een soort kamperen maar toch een beetje anders en luxer. Een eigen echt bed om te slapen, de gevulde koelkast bij je en soms zelfs een eigen douche. En ben je ergens weer uitgekeken hoef je niet nog drie dagen te blijven maar ga je gewoon 20 kilometer verder een leuk plekje opzoeken.

Een goed boek om te lezen is ook Met de camper op pad

Vakantie met de camper, Echt heerlijk. Bekijk ook het filmpje Waarom met een camper op stap

Wil je er trouwens rustig veel meer over lezen dan kun je eens kijken naar het boek: Dus u wilt een camper? of als je al besloten hebt te camperen: Met de camper door Europa

  

Met de camper op pad
Ben je een beginner op campergebied? Dit boek is een goede voorbereiding en inspiratie voor de aankomende reis met de camper. Rijden en wonen in een camper is echt anders dan kamperen met de tent of caravan op campings.


World Wide Campers
Worldwide Campers biedt wereldwijd camperverhuur aan in Noord-Amerika, Australië & Nieuw-Zeeland, Europa, Zuidelijk Afrika, Azië en Zuid-Amerika. En natuurlijk ook gewoon in Nederland zodat je niet ver hoeft te rijden om hem op te halen.