Soorten Van Campers

Als je nog een camper wilt gaan kopen dan kun je eerst de keuze maken over wat voor soort (type) camper je wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten te vinden. De ene is wat compacter dan de ander maar uiteindelijk ga je met iedere camper op vakantie. En weekendjes weg natuurlijk.
De verschillende types zijn: halfintegraal camper, integraal camper, buscamper, motorhome, alkoofcamper, zelfbouwcamper. Hieronder zullen we ze allemaal om beurten beschrijven.

 Halfintegraal camper

De halfintegraal camper is een samenstelling van de cabine van het basisvoertuig met het opgebouwde gedeelte van de camperfabrikant. De cabine en het woongedeelte van de camper zijn daardoor slechts deels (half) ge´ntegreerd.


Integraal camper

Hierbij is de hele bovenkant van de camper, het koetswerk, gemaakt door de camperfabrikant en op het chassis gezet. Dus er is geen bestaande cabine meer van de autofabrikant. Hierdoor is er voorin veel ruimte en grote ramen bieden veel zicht.


Buscamper

De buscamper is erg populair op het moment. Hij is er in bestelwagen variant en als busvariant. De buscamper heeft aardig wat stahoogte. De oervorm van de buscamper is de Volkswagen bus. (Hippie bus). Ook nu zijn heel veel buscampers nog Volkswagens. Een T5-chassis is het meest geliefd maar ook vrij duur.


Motorhome

Dit is eigenlijk ook een integraalcamper maar hij is nog groter en luxer en staat meestal op het chassis van een vrachtwagen.Alkoofcamper

Heel lang waren er alleen maar alkoofcampers en (half)intergraal campers waren er nog niet. Het kenmerkende deel is dat het bed boven de cabine ligt. Wat dus de alkoof is. De vormgeving is een beetje uit de gratie geraakt terwijl het wel een praktische indeling is. Ook de Camperborden laten bijna altijd de vorm van een alkoofcamper zien.


Zelfbouwcamper

De zelfbouwcamper kan eigenlijk ieder soort auto, bus of vrachtwagen zijn. Deze worden dan omgebouwd naar een camper door er allerlei noodzakelijke voorzieningen in te maken. Dan kan van heel simpel tot uiterst luxueus. Het is natuurlijk leuk als je van knutselen houd maar het is wel erg veel werk.

Wil je meer weten lees dan eens het boek Bouw je eigen camper ( Het is gemakkelijker dan je denkt! )Bekijk ook even een video om te kijken hoe kies je een camper

  

World Wide Campers
Worldwide Campers biedt wereldwijd camperverhuur aan in Noord-Amerika, Australië & Nieuw-Zeeland, Europa, Zuidelijk Afrika, Azië en Zuid-Amerika. En natuurlijk ook gewoon in Nederland zodat je niet ver hoeft te rijden om hem op te halen.