Camperplaatsen Apps

Bij het bezoeken en zoeken van camperplaatsen in diverse landen is het soms ook erg handig om een app te gebruiken op de mobiele telefoon. En van de handige dingen is al dat je deze app dan altijd bij je hebt en dus ook de camperplaats terug kan vinden als je lopend een eind van je camper bent. Maar onderweg rijdend is het ook heel handig want je kan vaak de camperplaatsen in de omgeving bekijken inclusief allerlei Voorzieningen die er zijn en eventueel zelfs wat foto's van de plaats. Op navigatie apparatuur lukt dat niet met de Poi bestanden .

Op deze pagina dus een aantal apps die handig kunnen zijn. Je kan ze altijd opzoeken via de playstore van android of die van apple.

 campercontact

Met de Campercontact-app vind je snel een camperplaats. Je hebt toegang tot de camperlocaties in 38 landen. Er zijn uitgebreide zoek- en filtermogelijkheden voor waar je wilt verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld selecteren op land, regio, type locatie of prijs. Ook handig is het dat je op de kaart kan kijken waar je bent en welke camperstops er in de buurt zijn. En alle informatie inclusief foto's van de plaatsen is er te vinden.
De app is ook offline te gebruiken zodat je geen onnodige datakosten hebt. De app is gratis voor NKC leden en anders kun je de demo versie gratis bekijken of de volledige versie kopen. De app is sinds 2020 niet meer zo goed asl voor die tijd.


Here

De app Here is voor het navigeren. Deze app kan handig zijn om te navigeren met de mobiele telefoon. De routeplanner laat routes voor rijden, wandelen en openbaar vervoer op n scherm zien zodat je direct kunt vergelijken. Handig ook met interactieve 3D-plattegronden van winkelcentra. Ook met kaarten, routebeschrijvingen en informatie voor openbaar vervoer in ruim 900 steden, handig als de camper op de camperplaats staat en je de stad wilt bezoeken zonder ver te moeten lopen. Ook offline te gebruiken als de kaarten van te voren gedownload zijn.


Leveler

Met de leveler app kun je de camper makkelijk waterpas zetten. Deze app laat zien hoeveel elk wiel ophoog moet in centimeters waardoor de camper daarna netjes waterpas staat.
De app moet van te voren wel gekalibreerd worden en de mobiele telefoon met de app moet daarna bij gebruik ook altijd op dezelfde plek gebruikt worden als bij kalibratie.Offi

Met de Offi app heb je altijd alle openbaar vervoer gegevens bij de hand. Het is een Duitse app die als reisplanner voor het openbaar vervoer werkt in bijna alle landen. Zo kun je makkelijk van de camperplaats naar de omliggende bezienswaardigheden komen.


Power Outage Alarm

Met de Power Outage Alarm app heb je een waarschuwing voor het wegvallen van de 230 volt voeding. Handig als je aan de paal staat en graag in de gaten houdt of je nog spanning hebt. Het geld kan ten slotte op zijn in de zuil. En dan is het jammer als je koelkast warm wordt!


GPS navigation

Bericht ingezonden door Cor Korteweg.
Ik heb zelf heel erg goede ervaringen met de app: GPS navigation (Scout) Ik gebruik deze altijd in steden. Je kan een locatie pinnen en wordt dan begeleid tijdens je wandeling. Je kunt ook de parkeerplaats pinnen. Ook is autonavigatie mogelijk maar daar gebruik ik mijn TomTom voor. De app is gratis maar het landenpakket kan je heel goedkoop aanschaffen. Maps gebaseerd op OSM en worden steeds aangepast.
Een andere app die ik veel gebruik onderweg als landkaart is te vergelijken met Here die al op de site is vermeld. Het betreft Maps with Me. is gratis en heel fijn. Ik zoek vooraf met deze map het adres van bijv. een parkeerplaats op.Je kan er ook mee navigeren maar dat is nog heel simpel.
Wellicht nuttig voor andere camperaars.
Groet Cor.

Speciale navigatie

Er zijn apps voor navigatie maar je kunt ook een speciale Camper navigatie aanschaffen.

Niet alleen verschillende apps zijn handig maar ook een Campergidsen kan goed van pas komen.

  

Met de camper door Europa
Voor deze gloednieuwe editie van Met de camper door Europa zette Michelin maar liefst 75 routes in het 'oude continent' uit


Verzekeren bij ANWB
De ANWB Camperverzekering is een betrouwbare verzekering voor je camper met een uitstekende ondersteuning bij pech of schade.