Poi Bestanden Voor Navigatie

Op deze pagina en de verwijzende pagina's vind je diverse poi's, points of interest, die voor de camperaar belangrijk kunnen zijn. Deze bestanden kunnen vaak in de navigatie geladen worden waardoor je makkelijk ziet welk interessant punt er in de buurt te vinden is. Een goede vertaling is nuttige plaatsen. En niet voor iedereen is hetzelfde nuttig dus pak eruit wat je nuttig vindt.
Dat kunnen winkels zijn, maar ook de camperplaatsen. De tankstations of museums.
Zo heb je poi bestanden lidl, poi bestanden Aldi, poi bestanden Mac Donalds, poi bestanden geocaches, poi bestanden acsi campings, poi bestanden supermarkten, poi bestanden fon leden, poi bestanden camperplaatsen, poi bestanden tankstations, poi bestanden flitspalen, poi bestanden banken, poi bestanden gasstations, poi bestanden campings, poi bestanden wandelroutes, poi bestanden fietsroutes, poi bestanden autoroutes, poi bestanden Duitsland, poi bestanden Frankrijk, poi bestanden België, poi bestanden Nederland, poi bestanden Spanje, poi bestanden Portugal, poi bestanden Zwitserland, poi bestanden Oostenrijk, poi bestanden Luxemburg, poi bestanden Denemarken, poi bestanden Finland, poi bestanden Zweden, poi bestanden Noorwegen, poi bestanden margrietroute, poi bestanden van andere zaken.
De pagina zal nog verder uitgebreid worden.

 CamperPOI-bestanden zijn bestanden die locatiegegevens bevatten van camperplaatsen, campings en andere nuttige locaties voor camperreizigers. Deze bestanden kunnen worden gebruikt om navigatiesystemen te voorzien van up-to-date informatie over de beschikbare camperplaatsen en om het plannen van routes voor camperreizen te vergemakkelijken.

Er zijn verschillende websites waar je gratis of tegen betaling CamperPOI-bestanden kunt downloaden. Hieronder op de pagina staan enkele voorbeelden.
Let op: zorg ervoor dat je de juiste CamperPOI-bestanden downloadt voor het specifieke merk en model van je navigatiesysteem. Sommige bestanden zijn mogelijk niet compatibel met bepaalde navigatiesystemen.

Om de POI's op de TomTom te plaatsen kun je veel tips vinden op POI tips en tricks

Diverse per land

Je kan ook heel veel poi's per land downloaden. Zoals winkels en andere handige dingen. Bijvoorbeeld op de website van poi-plaza.
Poi-Plaza Nederland
Poi-Plaza Duitsland
Poi-Plaza BelgiŽ
Poi-Plaza Luxemburg
Poi-Plaza Frankrijk
Poi-Plaza Spanje
Poi-Plaza Portugal
Staat je land er niet bij? Begin dan hier op Poi-Plaza

Winkels

Veel winkels die op veel plaatsen zijn geven op hun website ook vaak poi bestanden aan. Handig als je een bepaalde winkelketen geweldig vind en je ze altijd in je navigatie kan vinden. Voordeel is ook dat ze door de winkelketen zelf uptodate gehouden worden.
Als voorbeeld hadden we de lidl maar die is er ook niet meer. Ze hebben wel een eigen app waar dan weer alle filialen in staan.

Andere handige lijsten

Lijst LPG stations in Spanje Welke zeker handig zijn als je lange tijd in Spanje verblijft bijvoorbeeld met overwinteren. Je gas raakt dan toch een keer op.

De Margrietroute is een route die loopt door heel Denemarken met mooie toeristische plaatsen. Je kan hem ook downloaden voor de navigatie op Margrietroute
En je bent niet verplicht om de route te volgen! Je kan ook stukjes volgen en dan soms even afslaan en wat anders gaan bekijken. Maar als je dan even niets meer weet kun je altijd weer een stukje van deze toeristische margrietroute volgen.

Nuttige plaatsen Nederland

Op de website van de ANWB kun je gratis een bestand downloaden met nuttige plaatsen in Nederland. Altijd handig voor bijvoorbeeld dagjes uit. Kijk op Nuttige plaatsen ANWBDiverse andere websites

Ook bij de ANWB kun je een bestand downloaden met daarop onder andere Attractieparken, Dierentuinen, Kinderboerderijen, Musea. Kijk op ANWB nuttige plaatsen