Verzekeringen

Er zijn veel verzekeringen die je met een camper en je camperreis kunt gebruiken. De WA-verzekering voor de camper zelf is natuurlijk eentje die verplicht is. Maar heb je genoeg aan alleen WA? Het is namelijk wel een speciale auto waar je mee rijdt en ook als hij al 15 oud is dan is het nog een flink bedrag wat je er voor moet betalen.
Daarom is het bij veel camperverzekeringen mogelijk om de camper altijd all-risk te verzekeren. Je krijgt dan bijvoorbeeld een keuring van de camper en wordt de dagwaarde op dat moment bepaald. Daarna krijg je een verzekering waarbij de dagwaarde bijvoorbeeld 3 jaar geldig blijft en je dus dat bedrag uitgekeerd krijgt als er wat met de camper gebeurt.

Er zijn veel bedrijven waar je de camper kunt verzekeren. Goedkoop en goed kan bijvoorbeeld bij de ANWB. Ze hebben goede voorwaarden. Meer hierover kun je lezen op Verzekeren bij ANWB
Maar er is ook een Centraal Beheer camperverzekering
Tip: vergelijk welke voor jou het beste uitkomt.

 Aanvullende verzekeringen

Enkele aanvullende camperverzekeringen waar je over kunt nadenken zijn bijvoorbeeld de inzittendenverzekering en rechtshulp verkeer. Daarmee krijg je deskundige juridische bijstand voor de eigen kampeerauto. Dit kan handig zijn als je als camperbezitter betrokken raakt bij juridische kwesties rond de camper (bijvoorbeeld door een ongeval of een probleem met de garage).

Pechhulp

Bij veel verzekeringen kun je ook meteen pechhulp meeverzekeren. Altijd handig als je bij pech onderweg geholpen kan worden door de verzekering. Meestal kan de ANWB ook helpen als je daar lid bent maar dat werkt bijvoorbeeld niet als je camper te zwaar is. Check dat dus wel even van te voren.Verhuur

Wil je toevallig je camper eens verhuren aan vrienden of bekenden check dan nog eens goed of de verzekering het ook toestaat dat je de camper verhuurt. Dat is namelijk niet in alle gevallen zo. Uitlenen aan familie is normaal gesproken geen probleem maar verhuren kan als inkomsten gezien worden waar in de verzekering andere regels gelden.

  

Dus u wilt een camper?
Dus u wilt een camper? is het eerste camperhandboek in Nederland. Een must have voor iedereen die met de camper op pad wil. Het boek ontstond in de praktijk en biedt bruikbare tips en informatie aan mensen die een camper hebben of willen gaan kopen.


Verzekeren bij ANWB
De ANWB Camperverzekering is een betrouwbare verzekering voor je camper met een uitstekende ondersteuning bij pech of schade.