Vind De Camperplaatsen

Als je ergens op een camperplaats wilt staan, hoe weet je dan waar die camperplaats is? Welke camperplaats is er in de buurt van waar je nu bent? Allemaal vragen waar je mee kan zitten en die op verschillende manieren op te lossen zijn.
Er zijn websites die je kan bezoeken. Lastig als je alleen internet hebt met de telefoon omdat dit aardig in de centen kan gaan lopen als je aan het zoeken bent op internet.
Er zijn app's die je kan gebruiken op de telefoon. Deze zijn dan het beste als ze ook zonder internet werken.
Boeken kunnen natuurlijk ook gebruikt worden. Daar zijn er ook erg veel van.
En dan heb je nog je navigatie waar poi's ingezet kunnen worden met de vele camperplaatsen.
We zullen de verschillende dingen langsgaan.

 App's voor de telefoon

De meest bekende en een heel goede is de app van campercontact van de NKC.
Hoe hij werkt en hoe je hem kunt downloaden vind je op de websitepagina Campercontact NKC app
Meer apps voor campers vind je op de pagina Camper apps

Navigatie bestanden

Op de navigatie apparatuur in de camper kun je ook nog eens bestanden zetten, de zogenaamde poi bestanden, waarmee de camperplaatsen direct zichtbaar worden op de route. En dichtbij de plek waar je op dat moment bent. Ook andere poi's kunnen geplaatst worden zoals winkels en bijvoorbeeld bedrijven waar je gasflessen kunt vullen of ruilen.
Voor al deze bestanden kijk op de pagina Poi bestanden

Website bezoeken

En ook hier beginnen we met de website van de NKC.
Op deze website, Campercontact.nl vind je heel erg veel camperplaatsen en ze zijn allemaal heel eenvoudig te vinden via de zoekfunctie. Ook kun je op landkaarten inzoomen en kijken naar het gebied waar je zit. Je ziet dan al gauw welke mogelijkheden er bij je in de buurt zitten en dan kan je aan de hand van de Voorzieningen je keuze maken.

Ga je naar Duitsland en wil je eens gratis plaatsen proberen kijk dan op Gratis plaatsen in Duitsland en er staan trouwens ook plaatsen in Denemarken op.Boeken gebruiken

Camperplaats boeken zijn er ook veel. Bijvoorbeeld de Campergids facile-en-route Europa is een heel veel gebruikte campergids. Dit handboek brengt ons als campergebruiker naar o.a. vrije overnachtings plaatsen, serviceplaatsen en geeft ook veel toeristische informatie over de directe omgeving van de camperplaatsen. Speciaal voor gebruikers van campers of kampeerauto's in zestien Europese landen: behalve de Benelux in Denemarken, Groot-Brittannië, Noord-Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië en Griekenland.

Boeken zijn voor thuis ook heel leuk om lekker op de bank te bladeren en leuke voorpret te hebben. Ideeën opdoen voor allerlei plaatsen en gebieden in een land. Voor onderweg is het niet altijd even lekker omdat veel boeken wel een heel gewicht zijn om mee te slepen. En soms ben je toch al zo zwaar beladen. Maar ze houden altijd hun charme.

Niet speciaal voor camperplaatsen maar voor campings hebben we de CampingCard ACSI. Een kortingskaart voor het laagseizoen. Hier zijn meer dan 2100 campings in vele landen bij aangesloten en zo vind je altijd wel een camping in de buurt. In het laagseizoen (dat is een groot deel van het jaar) kun je dan voor 12, 14, 16 of 18 euro op de camping staan met de camper, twee personen en een hond. Inclusief elektra en douche en echt duur is dat toch ook niet. Bij bol.com eenvoudig te bestellen via de pagina van ACSI CampingCard & Camperplaatsen
Ben je lid van de NKC dan krijg je deze twee dikke boeken met veel camperplaatsen erin en veel ACSI-campings. Toch handig om in de camper te hebben als je ze toch gekregen hebt want het bladert best wel lekker door zo'n boek.

Video

Bekijk ook even de video Overnachtingsplaatsen opzoeken