Camperplaats Versus Camping

Er zijn camperaars die nooit op een camping komen. Er zijn er die niets anders doen. Anderen doen alleen camperplaatsen en weer anderen maken onderscheid en doen de ene keer een camperplaats aan en de volgende keer staan ze op een camping.

Eerst even de hoofdpunten benoemen van de camping:
Je kan er ruimer staan op een eigen stuk van vaak 100 m2
Er zijn meerdere faciliteiten. Speeltuin kinderen, een zwembad enz.
Je kan er meer recreëren, stoeltjes buiten en lekker in de zon.
Sommige vinden het ook veiliger omdat je op een afgesloten terrein staat.
De gezelligheid

En dan de hoofdpunten van een camperplaats:
Heel goed te doen voor alleen een overnachting.
Kleine plaatsen en je kan soms maar net je deur open doen.
Soms weinig en soms geheel geen faciliteiten.
Goede prijs en vaak ook gratis.

 Camperen of kamperen

Dat is ook al een verschil. Wat wil je doen op je vakantie? Camperen is eigenlijk meer het rondrijden van doel naar doel. Dingen bekijken, een wandeling of fietstocht maken en weer verder rijden en weer iets anders bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld op deze manier de Sprookjesroute in Duitsland of de De Duitse Romantische Strasse volgen.
Kamperen is meer een aantal dagen op een camping verblijven. Jezelf daar vermaken en een deel van de dag een tocht in de buurt maken. De kinderen vermaken zich lekker in het zwembad. 's Avonds lekker de barbecue aanzetten, lekker eten en zo kom je de vakantie wel door.
De twee opties kunnen natuurlijk ook heel goed gecombineerd worden. Een paar dagen rondrijden en dan weer een paar dagen rust. Heerlijk vakantie vieren op je eigen manier.

Camperplaats of camping

Het is helemaal niet zo dat je met een camper altijd moet reizen. Kijk gewoon wat je zelf prettig vindt en maak er een fijne vakantie van. Bezoek dingen die je zien wil en rust uit voor een paar dagen als je er aan toe bent. Laat je zeker niet gek maken door andere camperaars die je vertellen het een of het ander te doen. Juist met een camper ben je zo vrij dat het allemaal kan. (In tegenstelling tot bijvoorbeeld een caravan of een tent.)Er is ook een video over de verschillen die er zijn. Beelden zeggen het misschien nog beter. Deze video kun je zien en dan hoor (en zie) je de verschillende voor- en nadelen van een camping of camperplaats

  

Verzekeren bij ANWB
De ANWB Camperverzekering is een betrouwbare verzekering voor je camper met een uitstekende ondersteuning bij pech of schade.