Vervelende Beesten

Tijdens de campertrip op camperplekken of campings kun je te maken krijgen met vervelende beestjes. Het zullen in Europa niet zo gauw beren zijn, maar ook muggen, teken en andere insecten kunnen heel vervelend zijn.
In bepaalde gebieden en in bepaalde tijden kun je net de pech hebben dat er bijvoorbeeld heel erg veel muggen op de plaatsen zijn waar je staat. Dat kan erg veel van de pret bederven. Zeker als je gebeten (geprikt) bent en je last van jeuk krijgt.
Daarom is het handig om in de camper wat spullen op voorraad te hebben zodat je je kan wapenen tegen de insecten.

 Als eerste denk ik dan zeker aan muggenspray. Want muggen zijn heel vervelend en ze komen ook gewoon naar je toe. Maar als je wat sterkere spray spuit op de blanke delen van je lichaam dan blijven ze voorlopig een aantal uren uit je buurt. Dat is een heerlijk gevoel. Een fijn gevoel als je de muggen op je af ziet vliegen en dan in de buurt van je benen gaan ze opeens toch maar de andere kant op. Gelukkig de spray werkt!
Ga je een wandeling door hoog gras of het bos maken dan is een anti-teekspray ook handig. Vooral in het voorjaar kun je door een teek gebeten worden en daar kun je flink ziek van worden.

Toch geprikt of gebeten?

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd maar het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je toch gebeten of geprikt wordt door een insect. Dan is het misschien ook handig om een steken- en betenset bij je te hebben. Hierin vind je onder andere een tekenpincet, een uitzuigpompje, alcoholdoekje en koelspray. (tegen de jeuk)
Zo'n setje is altijd handig op een lange wandeltocht of fietstocht want dan kun je zelf actie ondernemen als het gebeurt is.
Dit setje is bijvoorbeeld te koop bij bol.com. Byebites Steken&Beten Set In het setje zit ook een gebruiksaanwijzing zodat je ook weet wat je moet doen bij verschillende beten of steken.Fruitvliegjes

Niet vervelend op de manier dat ze steken maar fruitvliegjes kunnen ook erg vervelend zijn. Ze vliegen maar rond en erg hygienisch ziet het er ook niet uit. Je zorgt er natuurlijk voor dat je geen overrijp fruit en etensresten in de camper hebt liggen maar dan nog kunnen er wel opeens fruitvliegjes in de camper rondvliegen. Van hg kun je een fruitvliegjesval kopen welke de fruitvliegjes aantrekt en ze in de val lokt.