Voorzieningen Op Camperplaatsen

Op een camperplaats kunnen geen voorzieningen zijn of enkele voorzieningen of juist heel erg veel. Of je alles nodig hebt is maar de vraag en hangt ook erg af van de camper die je hebt. Een grote met goed werkende douche houdt al gauw in dat je op een camperplaats geen douche nodig hebt. Maar heb je een kleine camper zonder wc dan is het ook prettig als er een wc op de camperplaats is.

Hieronder komt een lijst van veel voorzieningen die op camperplaatsen kunnen voorkomen.

 Belangrijke voorzieningen

Eerst een paar voorzieningen die voor heel veel camperaars belangrijk zijn.

Mogelijkheid om het grijs water te lozen.
Het innemen van vers drinkwater.
Het legen van het chemische toilet.
Het gebruik van elektra.

Veel gebruikte dingen die je bij voorzieningen ziet zijn diverse sanizuilen
En je kunt kijken naar een video: hoe werkt een sanistation

Even buiten de voorzieningen op camperplaatsen is water innemen ook op andere plaatsen wel mogelijk. Denk aan stranddouches, openbare douche- en toiletgebouwtjes (die heb je nog in Spanje en Portugal) en ook drinkwater fonteintjes in dorpjes of bij het strand. Bij een begraafplaats, bij picknickplaatsen en openbare toiletten. En de ouderwetse wasplaatsen niet te vergeten.

Enkele bijkomende voorzieningen

En dan kan er nog bij komen het gebruik van een toilet. Let op bij deze voorziening want soms staat er bij toilet dat deze op bepaalde tijden open is. Bijvoorbeeld tijdens openingstijden van een zwembad. Dan kun je 's avonds laat dus niet meer naar dat toilet toe!
Een douche gelegenheid.
Internet mogelijkheid met (gratis) wifi.
Wasmachine/droger gebruiken.Andere eventueel belangrijke punten

Er zijn nog meer punten waar je op kan letten als je een camperplaats zoekt. Zoals daar zijn:
Zijn honden toegestaan.
Mag de luifel uit en de stoeltjes buiten.
Zijn er wandel- of fietsroutes in de buurt.
Kun je er zwemmen in de buurt of vissen.
En is de ondergrond voor de camper van steen, grind of gras. Zeker bij regenachtig weer kan een grasondergrond wel eens niet zo goed zijn omdat het gras dan drassig is en je vast kan komen te staan.
Hoe lang mag de camper maximaal zijn op de plaatsen
Hoeveel campers mogen er staan. Wil je juist grote plaatsen aandoen of de kleintjes.
Dichtbij centrum.
En als laatste, hoe duur is de camperplaats.

Variatie

De voorzieningen op camperplaatsen kunnen variŽren, afhankelijk van de locatie en de prijs van de plaats. Over het algemeen bieden de meeste camperplaatsen de volgende basisvoorzieningen:

Elektriciteit: De meeste camperplaatsen hebben stroomaansluitingen voor het opladen van batterijen en het gebruik van apparaten in de camper.

Water: Veel camperplaatsen hebben watervoorzieningen om de watertank van de camper bij te vullen en om water te gebruiken voor het koken en wassen.

Sanitair: Dit kan variŽren van eenvoudige toiletten en douches tot meer uitgebreide faciliteiten zoals badkamers, wasmachines en drogers.

Afvalwaterafvoer: Camperplaatsen hebben vaak een plaats waar je afvalwater kunt lozen.

Vuilnisbakken: Camperplaatsen hebben meestal vuilnisbakken waar je afval kunt deponeren.

Internet: Steeds meer camperplaatsen bieden toegang tot Wi-Fi aan.

Naast deze basisvoorzieningen kunnen sommige camperplaatsen extra faciliteiten aanbieden, zoals speeltuinen, zwembaden, sportvelden, fietsverhuur en restaurants. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige camperplaatsen geen faciliteiten hebben en alleen een parkeerplaats bieden voor overnachtingen.

Als je van plan bent om gebruik te maken van camperplaatsen tijdens je reis, is het aan te raden om van tevoren de voorzieningen te controleren en eventueel te reserveren. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je alle benodigde faciliteiten hebt om comfortabel te reizen.