Hond Mee In De Camper

Als je een hond hebt en een camper dan wil je de hond natuurlijk meenemen op vakantie. Maar waar moet je aan denken als de hond mee gaat op reis in de camper? Dat proberen we op deze pagina een beetje te vertellen. Dan hoeft de hond tenminste niet in de vakantie tijd in een dierenpension gestopt te worden.
Het eerste wat je wilt weten is of de hond sowieso mee mag een ander land in? Ga je bijvoorbeeld naar Denemarken dan moet je met de hond dus minimaal in Duitsland en Denemarken mogen komen.
Gelukkig is er Europese regelgeving en liggen een aantal dingen dus vast.
Zo moet de hond gechiped zijn. Of als de hond een tatoeage heeft van voor 2011 is dat ook voldoende.
Ook moet de hond een vaccinatie tegen hondsdolheid hebben en dat moet ook in het dierenpaspoort genoteerd zijn. Dit europese huisdierenpaspoort krijg je bij identificatie en/of bij inenting tegen hondsdolheid.

Meer regels

Ook mag de hond niet jonger dan 12 weken zijn. Dus als je net een pub hebt moet je de reis nog even uitstellen. Gevaarlijke rassen mogen sommige landen niet in. Deze lijst van honden bestaat uit de hondenrassen (dit kan ondertussen aangepast zijn dus de lijst hoeft niet volledig te zijn): Pitbull Terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak. Check dus goed of je het land in mag met je hond.
Ook is het mogelijk dat het land nog eigen regels heeft dus controleer dat ook. Zo zou bijvoorbeeld een muilkorf verplichting kunnen gelden en dan moet je er dus wel eentje bij je hebben.

 Niet EU-land

Ga je naar een niet EU-land dan kunnen de regels nog anders zijn. Let er op dat Noorwegen, Servie, Oekraine, Macedonie, IJsland en Zwitserland ook geen EU-land zijn.

Onderweg in de camper

Laat de hond onderweg in de camper niet los lopen. Het is gevaarlijk en verboden. Zorg dat hij netjes in een hondenriem zit en dat hij dus bij een noodstop niet door de camper geslingerd kan worden.
Ook zou je de hond in een bench kunnen vervoeren waarbij de bench dus ook goed vast staat.

Handige tips voor onderweg

Bevestig je gsm-nummer ergens aan de haldband van de hond. Mocht hij dan een keer ontsnappen en je vindt hem even niet dan kan er altijd naar je gebeld worden als iemand de hond opvangt.
Heeft de hond gauw last van zijn maag neem dan genoet eten mee waar hij aan gewend is. Ook wat water betrefd kun je besluiten om flessenwater te geven in plaats van water uit de lokale kranen. De meeste honden kunnen trouwens wel tegen wat ander water.Ook niet vergeten om mee te nemen

Vergeet ook net om een borstel mee te nemen, de poepzakjes en veel oude handdoeken. Als er een regenbui of een zwempartij is geweest is het toch prettig als de hond niet drijjfnat door de camper gaat lopen.
Ook niet vergeten:
De riem en eventueel een extra lange riem
Een zaklamp voor als je een laatste rondje in het donker moet doen.
Hondenspeeltjes
Eventueel een bench.
Touw met haak om de hond bij de camper vast te zetten.
Eventuele medicijnen van de hond
Anti vlooien/teken producten
Telefoonnummer van je eigen dierenarts.