Schorsen Van De Camper

Als je de camper schorst dan betaal je geen houderschapsbelasting, ofwel wegenbelasting meer. En dat kan aardig oplopen. Je schorst een camper altijd voor maximaal een jaar (of sinds 2019 voor twee of drie jaar) en voor minimaal een maand. Schors je de camper korter dan een maand dan betaal je de geschorste tijd wel gewoon de wegenbelasting.
Waarom zou je schorsen? Eigenlijk voor maar 1 doel en dat is het uitsparen van geld. Er is wel een maar aan. Je mag de camper niet meer op de openbare weg hebben, ook niet geparkeerd. Dus het heeft alleen zin als je een stalling ergens hebt of de camper moet op het eigen terrein staan.

 Hoe werkt het

Het schorsen van de camper is het makkelijkste online te doen op de website van de RDW. Je logged daar in met DigiD en daarna kun je simpel de schorsing uitvoeren en direct betalen.
Kijk voor meer info ook op de website van de RDW .Hoe zit het met de APK

Als de camper geschorst staat dan is een geldige APK ook niet nodig dus die kun je laten verlopen en op een later tijdstip laten uitvoeren.
Let op! Als je geen geldige APK hebt mag je niet rijden en ben je meteen in overtreding als je ontschorst. Dus de volgorde is dat je eerst een APK moet laten uitvoeren en daarna pas ontschorsen.
Officieel mag je niet met een geschorst voertuig rijden maar de enige uitzondering is als je naar de garage rijdt voor een APK keuring. Dus zorg dat de afspraak vaststaat en dan kun je naar de garage rijden terwijl je nog geschorst bent.

Nog meer tips (blader naar onderen op die website) vind je op Camper schorsen tips