Huren Van Een Camper

Het huren van een camper is eigenlijk vrij duur. Het voordeel is wel dat je het kunt uit proberen zonder al te hoge aanschaf kosten te maken. Tevens is het handig als je camperen leuk vindt maar niet het hele jaar door de tijd hebt. Een camper kopen heeft namelijk heel veel, en hoge, vaste kosten en met een huurcamper heb je daar totaal geen last van.
Je kan de camper huren van een particulier of via een verhuurbedrijf. Op verschillende websites kun je verhuurbedrijven en particulieren vinden die een camper verhuren. Waar je jezelf het beste bij voelt die moet je dan nemen.

 In europa

Je kunt een camper huren in Nederland en dan lekker op stap gaan. Ook kun je hem huren in een ander land en daar eerst bijvoorbeeld heen vliegen. Het nadeel is natuurlijk dat je alle spullen in koffers moet meenemen en als je in Nederland begint je alles netjes in de kastjes kunt laden. Voor verhuur kun je bijvoorbeeld kijken bij World Wide Campers

Ophalen van de camper

Als het dan zover is dan ga je de camper ophalen op een afgesproken tijd. Let dan onder andere op de volgende dingen:
Zit er een volle gasfles in en hoe moet je deze wisselen als dat nodig is.
Zit de brandstoftank vol en wat gaat er in? Benzine of Diesel.
Zitten er schades aan de camper op het moment van ophalen maak daar dan opmerkingen over en maak er foto's van. Laat dit in het verhuurcontract opnemen.
Zijn de banden op juiste spanning.
Weet je hoe alles in de camper werkt? Zo niet is er een gebruiksaanwijzing aanwezig en vraag uitleg waar dat nodig is.
Hoe is de camper verzekerd, waar zijn de papieren en zit er pechhulp bij. Wie moet je daarvoor bellen?
Vooral bij particuliere verhuur goed naar de verzekering kijken want dat zit er niet altijd standaard bij. Misschien wel een probleem voor de verhuurder maar vraag hem er wel expliciet naar.Rijden met de camper

Je huurt een camper en deze is meestal groter dan wat je gewend bent. Schrijf de hoogte en breedte op en zorg dat dit in beeld ligt op het dashboard. Dan kun je het niet vergeten.
Oefen ook rustig even, desnoods op het terrein van de verhuurder. Je moet goed weten hoe zo'n zwaardere en grotere auto reageert als je wat doet.
Waar je kan overnachten met een camper lees op de pagina Overnachten

 

Camperstops - gratis
Er zijn tal van camperplaatsen waar je gratis kunt overnachten, je moet alleen wel weten waar je moet zijn! In het boek 1620 gratis camperplaatsen door heel Frankrijk.

World Wide Campers
Worldwide Campers biedt wereldwijd camperverhuur aan in Noord-Amerika, AustraliŽ & Nieuw-Zeeland, Europa, Zuidelijk Afrika, AziŽ en Zuid-Amerika. En natuurlijk ook gewoon in Nederland zodat je niet ver hoeft te rijden om hem op te halen.