Huren Van Een Camper

Het huren van een camper is eigenlijk vrij duur. Het voordeel is wel dat je het kunt uit proberen zonder al te hoge aanschaf kosten te maken. Tevens is het handig als je camperen leuk vindt maar niet het hele jaar door de tijd hebt. Een camper kopen heeft namelijk heel veel, en hoge, vaste kosten en met een huurcamper heb je daar totaal geen last van.
Je kan de camper huren van een particulier of via een verhuurbedrijf. Op verschillende websites kun je verhuurbedrijven en particulieren vinden die een camper verhuren. Waar je jezelf het beste bij voelt die moet je dan nemen.

 In europa

Je kunt een camper huren in Nederland en dan lekker op stap gaan. Ook kun je hem huren in een ander land en daar eerst bijvoorbeeld heen vliegen. Het nadeel is natuurlijk dat je alle spullen in koffers moet meenemen en als je in Nederland begint je alles netjes in de kastjes kunt laden. Voor verhuur kun je bijvoorbeeld kijken bij World Wide Campers of bij camper huren bij Autoeurope.nl

Over de oceaan

Wil je verder weg gaan en daar een camper huren dan is dat ook vaak wel mogelijk. Bijvoorbeeld naar Nieuw-Zeeland of Amerika. Dan moet je alles wel goed regelen en dan kan bijvoorbeeld ook bij Travelhome campers huren Amerika en Travelhome campers huren Nieuw-Zeeland
Op de website van Travelhome vind je heel veel campers om te huren. En het aanbod is ook heel erg divers. Dus ze hebben gezinscampers, luxe campers maar ook hippe volkswagenbusjes voor bijvoorbeeld een roadtrip of festival.

Ophalen van de camper

Als het dan zover is dan ga je de camper ophalen op een afgesproken tijd. Let dan onder andere op de volgende dingen:
Zit er een volle gasfles in en hoe moet je deze wisselen als dat nodig is.
Zit de brandstoftank vol en wat gaat er in? Benzine of Diesel.
Zitten er schades aan de camper op het moment van ophalen maak daar dan opmerkingen over en maak er foto's van. Laat dit in het verhuurcontract opnemen.
Zijn de banden op juiste spanning.
Weet je hoe alles in de camper werkt? Zo niet is er een gebruiksaanwijzing aanwezig en vraag uitleg waar dat nodig is. Zorg dat je echt weet hoe alles van binnen en van buiten werkt en wat alle knopjes doen in de camper.
Hoe is de camper verzekerd, waar zijn de papieren en zit er pechhulp bij. Wie moet je daarvoor bellen?
Vooral bij particuliere verhuur goed naar de verzekering kijken want dat zit er niet altijd standaard bij. Misschien wel een probleem voor de verhuurder maar vraag hem er wel expliciet naar.
Oefen even met het rijden van de camper op het terrein van de verhuurder zodat je alles meteen een beetje onder de knie krijgt en een juist gevoel krijgt bij de grootte.Rijden met de camper

Je huurt een camper en deze is meestal groter dan wat je gewend bent. Schrijf de hoogte en breedte op en zorg dat dit in beeld ligt op het dashboard. Dan kun je het niet vergeten.
Oefen ook rustig even, desnoods op het terrein van de verhuurder. Je moet goed weten hoe zo'n zwaardere en grotere auto reageert als je wat doet.
Waar je kan overnachten met een camper lees op de pagina Overnachten

  

Met de camper door Europa
Voor deze gloednieuwe editie van Met de camper door Europa zette Michelin maar liefst 75 routes in het 'oude continent' uit


Met de camper op pad
Ben je een beginner op campergebied? Dit boek is een goede voorbereiding en inspiratie voor de aankomende reis met de camper. Rijden en wonen in een camper is echt anders dan kamperen met de tent of caravan op campings.


World Wide Campers
Worldwide Campers biedt wereldwijd camperverhuur aan in Noord-Amerika, Australië & Nieuw-Zeeland, Europa, Zuidelijk Afrika, Azië en Zuid-Amerika. En natuurlijk ook gewoon in Nederland zodat je niet ver hoeft te rijden om hem op te halen.