Zwaaien Naar Andere Campers

Er zijn heel veel camperaars die andere camperaars graag groeten door middel van zwaaien onderweg. Deze manier van groeten is jaren geleden ontstaan toen er nog niet zoveel campers op de weg waren.
Er zijn er altijd bij die dat zwaaien naar elkaar niet nodig vinden maar heel veel vinden dit wel leuk omdat camperen toch een gedeelde passie is. Maar er zijn wel een paar ongeschreven regels met dit zwaaien die nu dus toch opgeschreven zijn. (Alhoewel je ook niet te zwaar moet tillen aan deze regels)

 De zwaai-regels

De camperrijders zwaaien naar elkaar. Dus niet naar auto's met caravans.

Het groeten doet men alleen op binnenwegen en niet op snelwegen. Ook als er een lastige situatie is met een bocht bijvoorbeeld dan kan de bestuurder beter even niet groeten. Het verkeer en de veiligheid gaat voor.
De bijrijder kan natuurlijk wel groeten.

Zowel de chauffeur van de camper als de passagier kan zwaaien.

Zwaai naar alle camperaars. Het maakt niet uit in welke camper ze rijden en het maakt ook niet uit als ze uit een ander land komen. Het merk van de camper is ook niet belangrijk.

Gebruik niet de toeter. Die is er alleen om gevaar af te wenden.

Het is geen verplichting om te zwaaien naar de ander. Wil je het niet dan doe je het niet. Alhoewel het dan weer wel aardig is om terug te zwaaien als een ander wel als eerste groet.Soms even niet

In heel drukke vakantiegebieden met veel campers wordt het zwaaien ook niet veel gedaan. Als je in de zomer bij de Moezel rijdt dan zijn er zowat meer campers dan gewone auto's op de weg. Je komt dan nergens anders aan toe dan zwaaien dus dan kun je er maar beter even mee stoppen. Ook aan de Franse kust heb je van die plaatsen waar ontzettend veel campers elkaar tegemoet komen.
Maar als het weer rustiger wordt met campers dan kan het handje weer opgestoken worden.

Veel plezier onderweg!